Orthomoleculair


Een gezond lichaam is in staat om zelf snel en efficiënt de balans te herstellen, nadat het uit evenwicht geraakt is.

Fysieke- of psychische stress, problemen van een orgaan of enzymensysteem kunnen leiden tot immunologische, neurologische, psychologische en zelfs sociale ontregeling. Deze ontregeling kunnen we op verschillende manieren beïnvloeden om het herstel te bevorderen.

Met een orthomoleculaire voeding wordt een voeding bedoeld waarin alle benodigde voedingsstoffen optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid. Het is een zeer gevarieerde voeding met heel veel groente en fruit, voldoende opname van eiwitten (vlees, vleeswaren, vis, noten (peulvruchten en zuivel). Het gebruik van granen, zuivel en suiker wordt afgeraden. Dit betekent dus in principe dat er geen (of nauwelijks) brood, pasta, melk, kaas, yoghurt, koek, snoep, etc gegeten kan/mag worden. Een heel ander voedingspatroon dan het gebruikelijke Nederlandse voedingspatroon.

Mensen met chronische klachten, die door middel van voeding iets aan hun gezondheid willen verbeteren, kunnen terecht bij een orthomoleculaire diëtist. Door een combinatie van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen kan het lichaam gezond blijven en zelfs weer gezond worden.

In overleg met de cliënt wordt de therapie afgesproken. Dit betekent in sommige gevallen naast het aanpassen van de voedingsgewoonten ook een advisering tot het gebruik van bepaalde voedingssupplementen. Voedingssupplementen bevatten onder andere vitaminen, mineralen, vetten en andere bio-actieve stoffen die normaal ook in de voeding voorkomen. Voedingssupplementen kunnen nooit een volwaardige voeding vervangen maar zijn hooguit bedoeld als aanvulling hierop.

De meeste verzekeringen vergoeden geen supplementen.


Heb je een vraag?

Mail of bel ons via 0344 - 631731
Stuur een email