Voeding & Dieetadvisering

 

Veel klachten die kunnen voorkomen, hebben een relatie met voeding. Hieronder staan de meest voorkomende indicaties waarvoor u bij ons terecht kunt. Dit geldt natuurlijk voor zowel volwassenen als kinderen.

• Anemie (Bloedarmoede)
Chronische vermoeidheidssyndroom
COPD
Diabetes mellitus
Zwangerschapsdiabetes
• Eetproblemen
Eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating)
Kinderen
• Maag- en darmklachten (o.a. obstipatie, diarree, prikkelbaar darmsyndroom, FODMaP, ziekte van Crohn)
• Ondergewicht: bereken hier uw BMI
Overgewicht: bereken hier uw BMI
• Te hoog cholesterol
• Voedselovergevoeligheid/allergie en voedselintoleranties

U kunt niet alleen voor dieetbehandeling bij ons terecht, maar ook voor algemene voedingsadviezen, zoals bijvoorbeeld bij:

• Voeding en sport
• Voeding en zwangerschap
• Vegetarische voeding
• Algemene voedingsvragen

Zie onze shop voor 20 dagmenu’s gezonde voeding.

Ga naar de shop


Intakegesprek


Het eerste consult duurt ongeveer een uur. Er wordt gekeken naar de hulpvraag en vragen gesteld over leefomstandigheden, medische (en eventuele dieet-) geschiedenis, werkzaamheden, bewegingspatroon, huidige eetgewoonten enzovoort. Soms wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen, bijvoorbeeld om het type eter te bepalen.

Aan de hand van al deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld, waarna een persoonlijk dieet- of voedingsadvies volgt. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met eigen voedingsgewoonten en- wensen.

In overleg wordt bepaald na hoeveel tijd een nieuwe afspraak wordt gepland.

Vervolgbehandelingen


De vervolgconsulten duren een half uur, later in de behandeling kan ook gekozen worden voor een consult van een kwartier, afhankelijk van de begeleiding die nodig is. Tijdens deze consulten wordt het dieet- of voedingsadvies geëvalueerd en indien nodig aangepast. Er wordt tijd besteed aan het beantwoorden van vragen of het bespreken van moeilijke momenten en hoe hiermee om te gaan. Tevens wordt uitgebreidere voedingsinformatie gegeven, bijvoorbeeld tips over wat te eten tijdens bijzondere situaties (op een verjaardag, tijdens uit eten gaan, tijdens vakanties, bij ziekte enzovoort) en leren we verpakkingen lezen en interpreteren. Natuurlijk kunnen tijdens de consulten vragen worden gesteld en zal de volgorde waarin zaken aan de orde komen geheel afhankelijk zijn ieder persoonlijke behoeften.

Wanneer het gewicht een aandachtspunt is (gewichtsverlies of -toename) kan het zijn dat dit wordt nagegaan, maar dit hoeft niet. Wij kunnen met de Tanita weegschaal tevens spiermassa, vocht% en vet%, bepalen. Dit is de manier waarop in de meeste gevallen de behandeling verloopt bij de 'reguliere' dieetbehandeling. Voor de orthomoleculaire behandeling en de stresscounselling gelden andere behandeltijden en is de inhoud van de consulten ook afwijkend.

Heb je een vraag?

Mail of bel ons via 0344 - 631731
Stuur een email