Het is Bananenbrooddag!
Bananenbrood kan een voedzaam en lekker tussendoortje zijn als je het zelf maakt. Hieronder een lekker recept:
- Ingrediënten:
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 175 g havermeel*
- 3 el honing
- 2 tl vanille extract
- 1,5 el kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 100 g walnoten
*om havermeel te maken doe je havermout in een blender en blend tot het meel is.
Zo maak je het:
- 1. Verwarm de oven voor op 180C
- 2. In een blender (keukenmachine/staafmixer kan ook) doe je 3 bananen, de eieren, havermeel, honing, vanille, kaneel en bakpoeder en blend tot een glad geheel. Roer de noten met de hand erdoorheen.
- 3. Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm, snijd de laatste banaan in de lengte door het midden en leg bovenop het beslag. Bak in de oven voor 50-55 minuten. Doe de satéprikker test om te kijken of de cake gaar is.
- 4. Laat afkoelen en snijd in plakken. Bewaar in de koelkast of vriezer.
Eet smakelijk!